Sajt és paradicsom zöldfűszeres öntettel



Elkészítés:
1. Kisméretű, vastag aljú serpenyőben gyakori rázogatás közben szárazon pirítjuk a szezámmagot és a rómaiköményt, míg a magok pattogni kezdenek, és aromás illatuk érezhetővé válik. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
2. A paradicsomkockákat tálba tesszük. Az öntethez külön tálkában felverjük az olívaolajat a citromlével. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a mentát, az apróra vágott mogyoróhagymát, és alaposan elvegyítjük.
3. A sajtkockákat egy másik tálba szórjuk. Az öntet felével meglocsoljuk a paradicsomot, és lazán beleforgatjuk. Folpackkal lefedjük, és 1 órára behűtjük. A maradék öntet a sajtkockákra kerül, azt is lefedjük, és 1 órára azt is behűtjük.
4. Tálaláskor a sajtkeveréket szétosztjuk 6 tányéron, és megszórjuk a pirított magokkal. Rákanalazzuk a paradicsomos keveréket, és azt is meghintjük a pirított fűszerrel.