Sajt és paradicsom zöldfűszeres öntettel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajt és paradicsom zöldfűszeres öntettel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kimagozott, kockára vágott paradicsom
vagy
50 dkg kockára vágott juhsajt
1 evőkanál friss, apróra vágott menta
¼ teáskanál római kömény
1 teáskanál szezámmag
5 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál citromlé
2 teáskanál apróra vágott, friss kakukkfű
4 db finomra vágott mogyoróhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kisméretű, vastag aljú serpenyőben gyakori rázogatás közben szárazon pirítjuk a szezámmagot és a rómaiköményt, míg a magok pattogni kezdenek, és aromás illatuk érezhetővé válik. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.

2. A paradicsomkockákat tálba tesszük. Az öntethez külön tálkában felverjük az olívaolajat a citromlével. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a mentát, az apróra vágott mogyoróhagymát, és alaposan elvegyítjük.

3. A sajtkockákat egy másik tálba szórjuk. Az öntet felével meglocsoljuk a paradicsomot, és lazán beleforgatjuk. Folpackkal lefedjük, és 1 órára behűtjük. A maradék öntet a sajtkockákra kerül, azt is lefedjük, és 1 órára azt is behűtjük.

4. Tálaláskor a sajtkeveréket szétosztjuk 6 tányéron, és megszórjuk a pirított magokkal. Rákanalazzuk a paradicsomos keveréket, és azt is meghintjük a pirított fűszerrel.

Sajt és paradicsom zöldfűszeres öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1249 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Sajt és paradicsom zöldfűszeres öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
van itthon