Mandulás babsaláta cabrales sajttal



Elkészítés:
1. A babot (melyet egész éjszakára vagy legalább 4 órára beáztattunk) leszűrjük, és áttesszük egy nagyméretű, vastag aljú fazékba. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Beledobjuk a babérlevelet, és felforraljuk. Egy-másfél óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, a babérlevelet eltávolítjuk. Mély tálba borítjuk, és kicsit hűlni hagyjuk.
2. Közben összeállítjuk az öntetet. Az olívaolajat az ecettel, a mézzel és a mustárral kis tálkában felverjük, sóval és borssal ízesítjük. A babot meglocsoljuk az öntettel, és finoman összekeverjük. Beleforgatjuk a szeletelt mandulát. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
3. Tálaláshoz a babot külön tálkákba kanalazzuk, és rámorzsoljuk a kéksajtot.