Mandulás babsaláta cabrales sajttal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás babsaláta cabrales sajttal
Eszközök: fazék, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg száraz, apró szemű fehérbab
2 evőkanál pirított mandulaforgács
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sherryecet
2 evőkanál folyékony méz
1 teáskanál dijoni mustár
20 dkg morzsolt kéksajt
vagy
20 dkg morzsolt cabrales sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot (melyet egész éjszakára vagy legalább 4 órára beáztattunk) leszűrjük, és áttesszük egy nagyméretű, vastag aljú fazékba. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Beledobjuk a babérlevelet, és felforraljuk. Egy-másfél óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, a babérlevelet eltávolítjuk. Mély tálba borítjuk, és kicsit hűlni hagyjuk.

2. Közben összeállítjuk az öntetet. Az olívaolajat az ecettel, a mézzel és a mustárral kis tálkában felverjük, sóval és borssal ízesítjük. A babot meglocsoljuk az öntettel, és finoman összekeverjük. Beleforgatjuk a szeletelt mandulát. Szobahőmérsékletűre hűtjük.

3. Tálaláshoz a babot külön tálkákba kanalazzuk, és rámorzsoljuk a kéksajtot.

Mandulás babsaláta cabrales sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1164 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Mandulás babsaláta cabrales sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
vegetáriánus ételek