Rumos-mazsolás kekszek

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rumos-mazsolás kekszek
Adag: 1 tepsi (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg apróra vágott mazsola
2 evőkanál rum
5 dkg puha vaj
4 dkg porcukor
1 csepp vaníliaaroma
1 db tojás
5 dkg liszt
Kikenéshez:
2 kiskanál vaj

Elkészítés:

1. A mazsolát kis tálba tesszük (ha a mazsola az aprítás közben a kés pengéjére ragadna, szórjuk meg kevés liszttel), leöntjük a rummal, lefedjük, legalább 60 percen át áztatjuk. Két sütőlemezt vékonyan kikenünk vajjal, hideg helyre tesszük, míg a vaj megdermed. Azután még egy vajréteget kenünk rá, és újra hidegre tesszük.

2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A többi vajat keverőtálban elektromos habverővel krémesre keverjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot, az egészet habosra keverjük. Belecsorgatjuk a kissé felvert tojást is, alaposan elkeverjük, hogy a keverék alkotórészei ne váljanak el egymástól, ne legyen szemcsés, darabos.

3. A lisztet a vajas keverékhez szitáljuk, egynemű, sima tésztává alaposan kidolgozzuk. A mazsolát a rummal együtt hozzákeverjük, egyenletesen eloszlatjuk benne.

4. A massza felét széles nyílású habzsákba szedjük, az egyik előkészített sütőlemezre 2,5 cm átmérőjű tésztalapokat nyomunk belőle, megfelelő távolságot hagyva közöttük, mert sütés közben a kekszek szétterülnek.

5. A sütőlemezt erőteljesen a munkalaphoz csapjuk, hogy a tésztakörök kissé szétterüljenek. A sütőben addig sütjük, amíg a kekszek széle aranybarna lesz, a közepe viszont világos marad (6-7 perc). A sütőlemezről leemelve, rácsra téve hagyjuk kihűlni. A maradék tésztát hasonlóképpen dolgozzuk fel.

A rum és a mazsola klasszikus kombinációja különlegesen finom ízt ad a hajszálvékony, ropogós aprósüteménynek. Jólesik hozzá egy csésze forró tea vagy kávé, de vaníliafagylalttal is kitűnő párosítás.
Ezt az aprósüteményt 1 dkg apróra vágott kandírozott cseresznyével vagy angyalgyökérrel (kandírozott szárát édességekhez díszítésként is használják) még mutatósabbá tehetjük.
Rumos-mazsolás kekszek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1567 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények Aprósütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a világ minden tájáról. Kipróbálásra érdemes az amerikai chocolate chip cookies, az olasz lágy amaretti vagy a bécsi ujjak... bővebben...
Rumos-mazsolás kekszek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények Aprósütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a világ minden tájáról. Kipróbálásra érdemes az amerikai chocolate chip cookies, az olasz lágy amaretti vagy a bécsi ujjak... bővebben...
vegetáriánus ételek