Friss füge kéksajttal és karamellizált mandulával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Friss füge kéksajttal és karamellizált mandulával
Eszközök: kés, serpenyő, sütőlap, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg morzsolt kéksajt
12 db érett füge
A karamellizált mandulához:
A sütőlemez kikenéséhez:
igény szerint vaj
A tálaláshoz:
12 dkg mandula

Elkészítés:

1. Először a karamellizált mandulát készítjük el. A cukrot egy serpenyőbe szórjuk, és közepes lángon addig kevergetjük, míg megolvad, aranybarna színt ölt, és hólyagokat vet. Levesszük a tűzről, és a mandulákat egy villa segítségével, egyenként megforgatjuk az olvadt cukorban, hogy a karamell mindenhol egyenletesen bevonja a szemeket. (Ha közben a karamell megkeményedne, egy kis időre visszatesszük a tűzre.) A karamellizált mandulákat vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen rajtuk.

2. A tálaláshoz hosszában félbevágjuk a fügéket, és minden tányérra négy fél fügét helyezünk. A mandulát durvára vágjuk. Kis kupac kéksajtot halmozunk minden tányérra, és meghintjük az aprított mandulával. A fügére kevés olívaolajat csepegtetünk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Friss füge kéksajttal és karamellizált mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2036 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Friss füge kéksajttal és karamellizált mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
bevásárlólista