Sajtos puffancsok tüzes paradicsomsalsával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos puffancsok tüzes paradicsomsalsával
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt manchego sajt
vagy
6 dkg reszelt parmezán sajt
vagy
6 dkg reszelt cheddar sajt
vagy
6 dkg reszelt gouda sajt
vagy
6 dkg reszelt gruyere sajt
½ dl olívaolaj
7 dkg liszt
másfél dl víz
2 db felvert tojás
½ teáskanál paprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint kukoricaolaj
A tüzes paradicsomsalsához:
3 csepp Tabasco-szósz
1 csipet kristálycukor
¼ teáskanál szárított chilipehely
1 evőkanál paradicsompüré
40 dkg apróra vágott konzervparadicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A salsához az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, beletesszük a vöröshagymát, üvegesre pároljuk, de nem pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még fél percig kevergetjük. Felöntjük egy levés borral, hagyjuk, hogy sisteregve felforrjon, majd beletesszük a salsa többi hozzávalóját, és fedő nélkül, lassú tűzön addig pároljuk, míg sűrű mártás lesz belőle. Tálalásig félretesszük.

2. Közben elkészítjük a sajtos puffancsokat. A lisztet tányérra szitáljuk. A vizet az olívaolajjal lábosba öntjük, és lassan forráspontig hevítjük. Amint forr a víz, levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett beleborítjuk a lisztet. Addig keverjük fakanállal, míg sima masszát kapunk, ami elválik az edény falától.

3. Hűlni hagyjuk 1-2 percig, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és mindegyiket alaposan elvegyítjük a masszában. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, meghintjük a pirospaprikával, majd sóval, borssal fűszerezzük, és alaposan kikeverjük.

4. A sajtos puffancsok sütéséhez a kukoricaolajat 180-190 °C-ra hevítjük a fritőzben. A kész tésztamasszából teáskanálnyi darabokat szaggatunk a forró olajba. Adagonként 2-3 percig sütjük, közben meg is forgatjuk egyszer, míg aranybarnára és ropogósra pirul. Akkor jó, ha feljön az olaj tetejére, és felfúvódik. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat. A tüzes paradicsomsalsa kíséretében, tűzforrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Sajtos puffancsok tüzes paradicsomsalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1583 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Sajtos puffancsok tüzes paradicsomsalsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
pinterest