Tőkehal tormás bundával és lencsével

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tőkehal tormás bundával és lencsével
Eszközök: lábas, sütő, szűrő, tepsi, tűzhely
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet tőkehalfilé
20 dkg lencse
4 teáskanál tormaszósz
1 teáskanál napraforgóolaj
4 evőkanál krémsajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

Tegyük a lencsét lábasba, és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy bőven ellepje. Tegyünk bele 2 szál petrezselyemzöldet, és forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük 25 percig, vagy addig, amíg éppen csak megpuhul. A petrezselymet vegyük ki. Közben melegítsük elő a sütőt 200 C-fokra (a légkeverésest 180 C-fokra), és egy teflon sütőlap alját kenjük meg a tormaszósszal. Utána a halakat forgassuk zsemlemorzsába. Fektessük őket a sütőlapra, és toljuk 15 percre a sütőbe, amíg a hal éppen átsül, a zsemlemorzsa pedig aranyszínű lesz. Közben vágjuk apróra a maradék petrezselyemzöldet. Szűrjük le a lencsét, és keverjük össze a krémsajttal és a petrezselyemzölddel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a hallal együtt tálaljuk.

A halat, a zsemlemorzsával való bundázás előtt, kenjük meg olajjal.
A lencsét főzés előtt 5-6 órára áztassuk hideg vízbe.
A torma nagyon jól kihozza a hal zamatát.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Tormamártás

Kép nélkül
20 dkg torma
5 dl víz
2 evőkanál ecet
2 dl tejföl
1 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint
ízlés szerint fehér bors
Rántáshoz::
2 evőkanál liszt
0.5 dl olaj

A meghámozott tormát lereszeljük, simára keverjük a többi hozzávalóval és 4-5 dl vízzel felforraljuk.

Tőkehal tormás bundával és lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1190 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Tőkehal tormás bundával és lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
recept beküldése