Flamencotojás

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Flamencotojás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg konzerv csemegekukorica
4 db tojás
4 db hámozott, apróra vágott paradicsom
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 kisebb kimagozott, apróra vágott piros húsú paprika
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint cayenni bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Jókora, vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beleszórjuk a vöröshagymát a fokhagymával, és kis lángon, időnként megkeverve 5 percig pároljuk, míg a hagyma megüvegesedik. Hozzáadjuk a paprikát, és egyszer-egyszer megkeverve, 10 percig együtt pároljuk a hagymával. Beleforgatjuk a paradicsomot is a petrezselyemmel, sóval és Cayenne-borssal fűszerezzük, és még 5 percig a tűzön hagyjuk. A kukoricát is a serpenyőben lévő zöldségekhez keverjük, majd az egészet levesszük a tűzhelyről.

2. A zöldséges keveréket 4 kisebb tűzálló tálba osztjuk. Kanál hátával kis mélyedést nyomunk a tetejükbe, és beleütünk egy-egy nyers tojást.

3. Az előmelegített sütőben 15-25 percig sütjük, vagy amíg a tojások megszilárdulnak. A sütőből kivéve, azonnal tálaljuk.

Flamencotojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1766 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Flamencotojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
hírlevél