Lepényhal szalonnával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lepényhal szalonnával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet baconszalonna
4 szelet lepényhalfilé
2 evőkanál petrezselyemzöld
10 dkg zsemlemorzsa
1 db citrom
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint egész feketebors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 C-fokra (a légkeverésest 210 C-fokra). Forrósítsuk fel az olajat serpenyőben, és pirítsuk ropogósra az apróra vágott szalonnát.

Vegyük le a tűzről, keverjük bele a zsemlemorzsát, a citrom héját és az aprított petrezselyemzöldet. Fűszerezzük frissen őrölt fekete borssal.

Béleljünk ki egy sütőlapot alufóliával, és fektessük rá a halfiléket. Egyenletesen simítsuk rájuk a szalonnás zsemlemorzsát, és finoman nyomkodjuk le. Toljuk a sütőbe 7 percre, vagy addig, amíg a lepényhal átsül, a szalonna pedig aranyszínű lesz.

Újburgonyával és ceruzababbal tálalhatjuk.
Ha kivesszük a sütőből a halat az tovább puhul, ezért ha nem tálaljuk azonnal ne süssük meg teljesen.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Lepényhal szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1731 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Lepényhal szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
tippek, fortélyok