Gyöngéd pillanatok

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyöngéd pillanatok
Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lágy vaj
10 dkg átszitált porcukor
2 db tojás
1 teáskanál reszelt citromhéj
2 evőkanál málnalekvár
30 dkg liszt
Kikenéshez:
igény szerint olvasztott vaj
Vajkrémhez:
8 dkg puha vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Két sütőlemezt az olvasztott vajjal vékonyan kikenünk. A vajat a porcukorral és a citromhéjjal (ehhez kezeletlen gyümölcsöt használjunk) - fakanállal vagy elektromos habverővel - habosra keverjük.

2. Hozzáadunk 1 tojássárgáját, alaposan elkeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet is, és fakanállal kidolgozzuk.

3. A sima, lágy massza felét közepes nyílású, csillagbetétes nyomózsákba szedjük, és 1,5-2 cm átmérőjű rózsákat nyomunk belőle az egyik sütőlemezre, megfelelő távolságot hagyva közöttük (lásd a képen). A sütőbe tesszük, 10-12 perc alatt a kis sütemények széle aranyszínűre pirul, akkor sütőrácsra téve hűlni hagyjuk. A megmaradt tésztamennyiséggel hasonlóképpen járunk el.

4. A vajkrémhez kis főzőedényben 6 dkg cukrot 1 evőkanál vízzel, folyamatos keverés mellett, lassan forráspontig hevítünk. Ha az edény szélét vízbe mártott ecsettel megkenjük, megakadályozhatjuk a cukor kikristályosodását. Amint a cukorszirup forrni kezd, nem keverjük tovább, de 3-5 percig tovább gyöngyöztetjük. Közben a másik tojásfehérjéből fényes, kemény habot verünk. A gyöngyöző szirupot egyenletes, vékony sugárban a tojáshabhoz öntjük, majd addig verjük, míg kihűl. Ezután kisebb adagokban hozzáadjuk a puha vajat, majd az egész masszát simára keverjük.

5. A kisült tésztadarabok egyik felét a simára kevert lekvárral megkenjük. A másik adag halmocskák aljára habzsákból egy kevés vajkrémet nyomunk, a két felet összeillesztjük. Tálra rendezzük, a porcukorral meghintve kínáljuk.

Gyöngéd pillanatok
Olyan, mint a neve sejteti: az omlós, vajkrémmel és lekvárral töltött lágy falatkáknak egyszerűen nem lehet ellenállni.
Gyöngéd pillanatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3562 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények Aprósütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a világ minden tájáról. Kipróbálásra érdemes az amerikai chocolate chip cookies, az olasz lágy amaretti vagy a bécsi ujjak... bővebben...
Gyöngéd pillanatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények Aprósütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Ismeri Ön a földimogyorókrémes vagy a festett kekszet? Ebben a könyvben különleges ínyencségeket talál a világ minden tájáról. Kipróbálásra érdemes az amerikai chocolate chip cookies, az olasz lágy amaretti vagy a bécsi ujjak... bővebben...
van itthon