Fűszeres-hagymás burger



Elkészítés:
1. A kétféle húst sóval, borssal, grillmártással, lila hagymával és zöld fűszerekkel összegyúrjuk. 4 húspogácsát formázunk belőle.
2. Egy teflonserpenyőt olajjal bőségesen kikenünk, és a húspogácsák mindkét felét szép barnára sütjük benne, majd kiszedjük. A vajat a serpenyőbe rakva az átlósan felszeletelt újhagymát megsütjük.
3. A zsemle mindkét felét megpirítjuk, az alsó részét tányérokra fektetjük. Salátával kibéleljük, erre a húspogácsa kerül, rá uborka, sajt és újhagyma. A zsemle felső felét ráborítva tálaljuk.
Fűszeres grillmártás

1. A cukor kivételével valamennyi hozzávalót teflonlábasban összekeverjük, és kevergetve felforraljuk. Utána takaréklángon, fedő nélkül, időnként megkeverve 1 óra hosszat főzzük.
2. Kb. 15 perc alatt langyosra hűtjük, turmixgépben pépesítjük, majd a lábasba visszatöltve a cukrot beleöntjük. A tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódott, majd takaréklángon, meg-megkeverve 30 perc alatt kissé besűrítjük. Akkor jó, ha a kanál hátára tapad.
3. Forró üvegekbe töltve azonnal lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Ha kibontjuk, a hűtőszekrényben tároljuk.