Rakott gyümölcs

| Rakott sült vegyes gyümölcs receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rakott gyümölcs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg málna
25 dkg földieper
4 evőkanál baracklekvár
3 db nektarin
4 db licsi
3 db szilva
A díszítéshez:
néhány mentalevél
A krémhez:
8 dkg porcukor
4 db tojás
3 kiskanál cseresznyepálinka

Elkészítés:

1. A barackot, kopasz barackot és szilvát megmossuk, papírtörlőre terítve megszikkasztjuk, majd hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.

2. A licsit is meghámozzuk és kimagozzuk, de még jobb, ha befőttet veszünk hozzá. Az epret megmossuk és lecsumázzuk. A málnát csak átválogatjuk. A gyümölcsöt összekeverve négy kis tűzálló tálba terítjük. A dzsemet ügy simítjuk rá, hogy betakarja.

3. A grillt vagy a sütő grill fokozatát erősre bekapcsoljuk. Akkora lábosba, hogy majd a tálakat beleállíthassuk, vizet öntünk, és felforraljuk, a grillbe toljuk.

4. A 2 egész tojást és a 2 tojássárgát a cukorral habosra keverjük, gőzön 10-15 perc alatt kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd a cseresznyepálinkával ízesítjük.

5. A mártást a gyümölcsre öntve a grillbe, a vízfürdőbe állítjuk, és addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lett. Mentalevelekkel díszítve azon forrón tálaljuk.

Olasz eredetű ez a könnyű, habos, meleg desszert. Többnyire friss gyümölcsből készítik, de télen befőttből, illetve fagyasztott gyümölcsből is kitűnő.
Amikor a gyümölcsöt a kis tálkákba terítettük, jó folpackkal letakarni, nehogy kiszáradjon.
Rakott gyümölcs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1004 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Rakott gyümölcs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
lexikon