Paradicsomos-olívás burgertekercs



Elkészítés:
1. A darált húst az összemorzsolt kolbásszal, a tojással, a morzsával és a fűszerekkel összegyúrjuk (1. kép), és 4 hosszú rudat formázunk belőle.
2. A hagymát megpároljuk, a paradicsomot, az olajbogyót, a paradicsomlevet, az ecetes tormát, a Worcestershire szószt és a mustárt hozzáadjuk. Kevergetve addig pároljuk (2. kép), amíg rövid lére nem sült.
3. A tésztához való lisztet meg tojást annyi szódavízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk és selyempírral bélelt nagy tepsiben 180 fokos sütőben világosra sütjük. Mialatt a tészta sül, teflonserpenyőben egy kevés olajat forrósítunk, és a húsrudakat köröskörül szép pirosra sütjük benne (3. kép).
4. A tésztát 4 lapba vágjuk, a fasírtrudakat ráfektetjük, erre a paradicsomos keveréket halmozzuk, és a tészta két szélét ráhajtva összegöngyöljük (4. kép).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |