Sült lepényhal zöld fűszerekkel

| Sült zöldfűszeres lepényhal receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült lepényhal zöld fűszerekkel
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál petrezselyemzöld
2 teáskanál kapor
2 szelet lepényhalfilé
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
1 db citrom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
Körethez:
igény szerint újburgonya
igény szerint zöldborsó

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a grillsütőt. Tegyük az olajat és az apróra vágott mogyoróhagymát kis serpenyőbe, és pirítsuk 2-3 percig, amíg a hagyma kissé megpuhul.

2. Keverjük bele a citrom héját és levét, valamint az apróra vágott fűszernövényeket (kaprot, petrezselyemzöldet), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. A halfiléket is sózzuk, borsozzuk meg, majd bőrös oldalukkal lefelé helyezzük őket a sütőlapra, amelyet kissé beolajozott fóliával béleltünk ki.

4. Kanalazzunk a tetejükre fűszernövényes olajat, és grillezzük 5 percig (közben nem kell megfordítani).

5. A halakat csúsztassuk óvatosan tányérokra, locsoljuk meg a kisült pecsenyelével. Párolt újburgonyával és zöldborsóval tálaljuk.

Kapor helyett a petrezselyemzöldet "házasíthatjuk" zsálya, bazsalikom, kakukkfű vagy rozmaring valamelyikével.
Ha a tőkehalat jobban szeretjük, akkor a halfiléket - a vastagságuktól függően - 3-4 perccel tovább grillezzük.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült lepényhal zöld fűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7088 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Sült lepényhal zöld fűszerekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
tippek, fortélyok