Magos gombaburger

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Magos gombaburger
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db friss zsemle
40 dkg szeletelt gomba
15 dkg sós mogyoró
½ db csíkokra vágott paradicsompaprika
5 dkg vékonyra szeletelt parmezán sajt
6 dkg friss zsemlebél
1 csokor friss, összevágott kakukkfű
1 kiskanál
1 db összevágott vöröshagyma
½ kiskanál őrölt bors
4 evőkanál olívaolaj
1 db tojás
2 db reszelt sárgarépa
1 gerezd összevágott fokhagyma
2 evőkanál tejföl
2 db összevágott újhagyma
2 evőkanál majonéz
igény szerint csíkokra vágott salátalevél
pár csepp Tabasco-szósz

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát a 2 evőkanál olajon puhára pároljuk. A gombát hozzáadva erős lángon megsütjük, a saját levét elpárologtatjuk.

2. A hagymás gombát a tojással és egy friss zsemle beléből készült morzsával turmixoljuk, majd a sós mogyorót, a kakukkfüvet belekeverve megsózzuk, megborsozzuk. Néhány órára jégbe hűtjük, hogy megduzzadjon, majd vizes kézzel 4 gombócot formázunk belőle, kissé ellapítjuk. Teflonserpenyőben a maradék 2 evőkanál olajon mindkét felét 3-4 perc alatt szép pirosra sütjük, melegen tartjuk. A paprikát a serpenyőbe rakva 3 perc alatt megpároljuk.

3. A reszelt répát a hagymával, a majonézzel és a tejföllel összekeverjük, pár csepp Tabasco-mártással ízesítjük.

4. A ropogós zsemléket vízszintesen félbevágjuk, vágott felüket kissé megpirítjuk. Alsó felüket tányérokra ültetjük, a répás krémmel megkenjük, erre a csíkokra vágott salátaleveleket fektetjük, és a gombafasírtokat rárakjuk. Erre paprikacsíkok kerülnek, és sajtszeletet fektetünk rá. A zsemle felső felét ráborítva azonnal tálaljuk.

Magos gombaburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1743 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Magos gombaburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
cikkek