Piszkekrém

Egreskrém, Köszmétekrém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 65 perc könnyen elkészíthető olcsó
Piszkekrém
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejszín
1 és ¼ dl joghurt
másfél evőkanál étkezési keményítő
1 és ¼ dl tej
3 evőkanál porcukor
A piszkepüréhez:
50 dkg egres
2 és fél dl víz
12 dkg porcukor
½ kiskanál zselatinpor
vagy
1 lap zselatin
A zselatin feloldásához:
igény szerint víz

Elkészítés:

1. A püréhez 1 evőkanál cukrot félreteszünk, a többit a vízzel felforraljuk. A gyümölcsöt beleöntjük, és 10 perc alatt puhára főzzük. A gyümölcsöt turmixoljuk, utána átszűrjük, nehogy meg maradjon benne, és a félretett cukorral összekeverjük.

2. A zselatint feloldjuk (lásd lent).

3. Az étkezési keményítőt serpenyőben a cukorral összekeverjük, és fél dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a keményítős tejet apránként belekeverjük. Állandóan kevergetve krémmé főzzük, nehogy összekapjon, majd a tűzről lehúzzuk.

4. A feloldott zselatint a meleg krémbe keverjük, és folpackkal letakarva kihűtjük. Utána a gyümölcspürét és a joghurtot is belekeverjük.

5. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét is felverjük, a maradék porcukorral édesítjük, úgy adjuk a krémhez. Magas poharakba töltjük, és legalább 2 órára jégbe hűtjük. Tejszínhabbal és mogyorós csókokkal, esetleg más aprósütemény kíséretében tálaljuk.

A zselatin feloldása:

A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk (1. kép). A lapokat szétbontjuk, nehogy összeragadjanak.

Amikor a lapok megpuhultak, a vízből óvatosan kiemeljük (2. kép), sőt ki is nyomkodjuk.

1 kiskanálnyi zselatinport 2-3 evőkanál hideg vízben simára keverünk, és kevergetve fél percig főzzük, majd átszűrjük.

Piszkekrém Piszkekrém
A piszke, más nevén egres egyike a legnépszerűbb gyümölcsöknek Angliában. Gyakran készítenek belőle krémet, fagylaltot, ízesítenek vele süteményt, tortát is. Piszke helyett ribiszkével is megfőzhetjük ezt a krémet.
Ha a piszke túl savanyú lenne, valamivel több cukrot adjunk hozzá. Fagyasztott gyümölcsből is készíthetjük.
Piszkekrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1959 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Piszkekrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
most van szezonja