Burgundi granita

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Burgundi granita
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dl burgundi bor
4 evőkanál narancslé
17 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
1 és ⅓ dl víz
A tálaláshoz:
1 evőkanál apróra vágott citromfű
vagy
1 evőkanál apróra vágott mentalevél

Elkészítés:

1. 8 talpas poharat a hűtőszekrénybe rakunk. A cukrot a narancs- meg citromlével, a citromfűvel, illetve mentával és a vízzel megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódott, és 2-3 percig főzzük.

2. A szirupot átszűrjük, alaposan kihűtjük, és a borral összekeverjük. Jól záródó edénybe töltjük, és 3 órára a fagyasztóba tesszük, hogy a granita megdermedjen.

3. Amikor a granita már megfagyott, kristályossá vált, evőkanállal a behűtött poharakba merjük, és citromfűvel vagy mentával díszítve azonnal kínáljuk.

Az olasz granita leginkább a sörbethez hasonlít. Többnyire zamatos gyümölcsből borral vagy pezsgővel készül. A hűtés során a benne lévő cukor miatt kristályosra fagy, az összetört jéghez hasonlít.
Burgundi granita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1252 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Burgundi granita
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
pinterest