Burgundi granita
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Adag: 8 főre
A tálaláshoz:
vagy
Elkészítés:
1. 8 talpas poharat a hűtőszekrénybe rakunk. A cukrot a narancs- meg citromlével, a citromfűvel, illetve mentával és a vízzel megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódott, és 2-3 percig főzzük.
2. A szirupot átszűrjük, alaposan kihűtjük, és a borral összekeverjük. Jól záródó edénybe töltjük, és 3 órára a fagyasztóba tesszük, hogy a granita megdermedjen.
3. Amikor a granita már megfagyott, kristályossá vált, evőkanállal a behűtött poharakba merjük, és citromfűvel vagy mentával díszítve azonnal kínáljuk.
Az olasz granita leginkább a sörbethez hasonlít. Többnyire zamatos gyümölcsből borral vagy pezsgővel készül. A hűtés során a benne lévő cukor miatt kristályosra fagy, az összetört jéghez hasonlít.