Sonkával töltött tök

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkával töltött tök
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg spárgatök
10 szelet sonka
4 db tojás
6 evőkanál paradicsomszósz
8 és fél dkg reszelt sajt
2 és fél dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 C-fokra (a légkeverésest 170 C-fokra). Hámozzuk meg a zsenge tököt, vágjuk ketté, és a magját kanállal kaparjuk ki.

2. Fektessük őket tűzálló tálba, dobjunk rájuk vajkockákat, és sózzuk, borsozzuk. Fóliával takarjuk le, több helyen szurkáljuk meg, hogy a gőz távozhasson, aztán nagy teljesítménnyel mikrózzuk 7 percig, amíg megpuhul.

3. Kanalazzuk a paradicsommártást a fél tökbe, a vékony sonkaszeletekkel pedig béleljük ki az üregét. Mindegyikbe üssünk 2-2 tojást, a tetejét pedig szórjuk meg reszelt sajttal. 4. Toljuk a sütőbe 12-15 percre, amíg a tojás lágyan megsül, a sajt pedig megolvad és aranysárga lesz.

Ezt a tölteléket más tökfélékhez is felhasználhatjuk. Készítsük mikrohullámú sütőben, hogy időt takarítsunk meg.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
200 dkg konzervparadicsom vagy
200 dkg friss paradicsom
1 fej darabolt fokhagyma
1 szál apróra vágott zeller
8 levél összetépkedett bazsalikom
1 szál darabolt sárgarépa
1 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd durvára vágott hagyma
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Futtassuk meg olajon 5 perc alatt a hagymát, sárgarépát és a fokhagymát.

Adjuk hozzá a paradicsomot, a petrezselymet, zellert, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a cukrot.

Fedjük le és alacsony hőfokon pároljuk 45 percig, vagy amíg a paradicsom és az olaj el nem válik egymástól.

Ha simább mártást szeretnénk, passzírozzuk, vagy mixeljük át a keveréket.

Sonkával töltött tök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3067 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Sonkával töltött tök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
ételfotó