Fagyasztott málnafelfújt

| Málnaparfé receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fagyasztott málnafelfújt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
55 dkg málna
25 dkg porcukor
5 db tojás
3 evőkanál víz
A díszítésre:
10 dkg málna
néhány mentalevél

Elkészítés:

1. A málnát turmixoljuk, majd átszűrjük, nehogy mag maradjon benne. 30 dkg málnapépet kapunk, amit félreteszünk.

2. Sütőpapírból 25x9 cm-es csíkot vágunk, és úgy fektetjük egy 18 cm átmérőjű tűzálló forma belső oldalára, hogy felálló "gallérja" legyen, amely a felfújtat körülöleli.

3. A cukrot a vízzel egy vastag falú edényben addig forraljuk, amíg a cukor fel nem oldódott, és a habot készítünk vele az alábbiak szerint.

A szirupot addig főzzük, amíg 1 kiskanálnyit hideg vízbe cseppentve belőle kis golyóvá nem áll össze. A formáját megtartja, de ha összenyomjuk, rugalmas. (1. kép).

A tojásfehérjét félkeményre verjük, majd a meleg szirupot apránként belecsorgatjuk. Tovább verjük, amíg sűrűvé, csillogóvá nem válik. (2. kép).

4. Egy másik edényben 4 dl tejszínt félkemény habbá verünk,

5. A cukros habmasszát evőkanállal a málnapépbe keverjük, hogy teljesen sima legyen. A tejszínhabot evőkanállal beleforgatjuk, és óvatosan addig keverjük, amíg már nem látszik fehér csík benne.

6. A masszát a papírgallér felső feléig a formába merjük, a tetejét elsimítjuk. Legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a papírcsíkot lebontjuk róla, és a felfújtat 30 percig állni hagyjuk, hogy kissé meglágyuljon. A maradék, habbá vert tejszínnel, friss málnával és mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

Fagyasztott málnafelfújt Fagyasztott málnafelfújt
A tojásfehérjét csak az utolsó percben verjük habbá, mert ha áll, nedvességet ereszt, és a felfújtat is felhígítja. Könnyebb felverni, ha csipetnyi cukrot is adunk a tojásfehérjéhez.
Szem-szájnak ingere ez az édesség, de a háziasszony számára rendkívül praktikus is: akár napokkal vagy hetekkel korábban elkészíthető, ha vendégeit különleges desszerttel akarja meglepni, kéznél van.
A málnafelfújt azon frissiben élvezhetetlen, kőkemény, ezért 30 percig hagyjuk lazulni.
Fagyasztott málnafelfújt
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2038 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Fagyasztott málnafelfújt
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
pinterest