Clafouti

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Clafouti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg fekete cseresznye
5 dl hideg víz
5 dl forrásban lévő víz
1 csomag vaníliás cukor
A forma kikenéséhez:
kevés vaj
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A tésztához:
2 és fél evőkanál rétesliszt
7 db tojás
1 evőkanál vaníliás pudingpor
1 evőkanál Cointreau likőr

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra (gáz 2. fokozat) bemelegítjük. Ha friss őszibarackból készítjük, akkor egy pillanatra forró vízbe mártjuk, onnan jéghideg vízbe szedjük. A gyümölcs héját lehúzzuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk. Ha befőttből sütjük, azt csak lecsepegtetjük. Az egyik fél őszibarackot villával összetörjük, a másik felét felszeleteljük. A cseresznyét lecsumázzuk, kimagozzuk.

2. A tejszínt megmelegítjük, de nem forraljuk fel, és a vaníliás cukorral összekeverjük.

3. A 6 tojás sárgáját 1 egész tojással habosra verjük, majd a pudingporral és a liszttel összekeverjük. A meleg tejszínnel apránként felengedjük, és a narancslikőrrel ízesítjük.

4. Egy kb. 2 literes tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, a barackszeleteket meg a cseresznyét beleterítjük, és a tésztamasszát ráöntve a sütőbe toljuk. Kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogvájóra már nem tapad ragacsos massza. Porcukorral megszórva azon melegen tálaljuk.

A "klafuti"-nak ejtett meleg desszert Franciaország Limousin tartományából származik, ahol főleg kora nyáron, a táj zamatos fekete cseresznyéjéből készítik. Annyira népszerű, hogy később körtével, szilvával, sőt télen cseresznyebefőttel is sütik.
Clafouti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Clafouti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
hírlevél