Clafouti



Elkészítés:
1. A sütőt 150 °C-ra (gáz 2. fokozat) bemelegítjük. Ha friss őszibarackból készítjük, akkor egy pillanatra forró vízbe mártjuk, onnan jéghideg vízbe szedjük. A gyümölcs héját lehúzzuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk. Ha befőttből sütjük, azt csak lecsepegtetjük. Az egyik fél őszibarackot villával összetörjük, a másik felét felszeleteljük. A cseresznyét lecsumázzuk, kimagozzuk.
2. A tejszínt megmelegítjük, de nem forraljuk fel, és a vaníliás cukorral összekeverjük.
3. A 6 tojás sárgáját 1 egész tojással habosra verjük, majd a pudingporral és a liszttel összekeverjük. A meleg tejszínnel apránként felengedjük, és a narancslikőrrel ízesítjük.
4. Egy kb. 2 literes tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, a barackszeleteket meg a cseresznyét beleterítjük, és a tésztamasszát ráöntve a sütőbe toljuk. Kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt fogvájóra már nem tapad ragacsos massza. Porcukorral megszórva azon melegen tálaljuk.