Mogyorós sertésburger mentás káposztával



Elkészítés:
1. A káposztát a hagymával, a répával, a mentával, az ananásszal, a zelerivel, a kis tubus majonéz felével és 2 kiskanál citromlével összekeverjük.
2. A húst a puha vajjal, a mandulával, a rizzsel, az újhagymával, a harmadik kiskanál citromlével, a fokhagymával, a tojással és a sós mogyoróval összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel 4 húspogácsát formázunk belőle.
3. A fasírtokat olajjal vékonyan kikent teflonserpenyőben mindkét felükön megsütjük. A zsemlét vízszintesen félbevágjuk, kissé megpirítjuk. Alsó felüket 4 tányérra ültetjük, erre a káposztás keverék kerül, és 1-1 kanál chutneyt rakunk rá. A zsemle felső felét ráborítva tálaljuk.
Alma-sárgabarack-dió chutney

1. Az almát a barackkal, a vörös- és fokhagymával, a mazsolával, a dióval, az ecettel meg a gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 percig kevergetve főzzük, majd lefedve, kis lángon még 20 percig a tűzön hagyjuk.
2. Ekkor a cukrot is beleöntjük, és fedő nélkül, kevergetve 10 perc alatt lekvár sűrűségűre főzzük.
3. Üvegekbe töltve azonnal lekötjük, szárazgőzben hagyjuk kihűlni, és legalább 2 hétig állni hagyjuk, mielőtt kinyitnánk.