Mogyorós sertésburger mentás káposztával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyorós sertésburger mentás káposztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg reszelt fehérkáposzta
35 dkg sovány darált sertéshús
2 evőkanál mogyoró
1 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg főtt rizs
2 szál szeletelt újhagyma
1 db tojás
3 dkg vaj
½ tubus majonéz
1 kicsi reszelt sárgarépa
1 szál összevágott zeleri
1 kicsi összevágott lilahagyma
3 kiskanál narancslé
vagy
3 kiskanál citromlé
igény szerint őrölt bors
igény szerint
néhány összevágott, friss mentalevél

Elkészítés:

1. A káposztát a hagymával, a répával, a mentával, az ananásszal, a zelerivel, a kis tubus majonéz felével és 2 kiskanál citromlével összekeverjük.

2. A húst a puha vajjal, a mandulával, a rizzsel, az újhagymával, a harmadik kiskanál citromlével, a fokhagymával, a tojással és a sós mogyoróval összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel 4 húspogácsát formázunk belőle.

3. A fasírtokat olajjal vékonyan kikent teflonserpenyőben mindkét felükön megsütjük. A zsemlét vízszintesen félbevágjuk, kissé megpirítjuk. Alsó felüket 4 tányérra ültetjük, erre a káposztás keverék kerül, és 1-1 kanál chutneyt rakunk rá. A zsemle felső felét ráborítva tálaljuk.

A chutney zöldségekből és/vagy gyümölcsökből készült sűrű mártás.Fűszerezése pikáns, egyszerre tud édes, csípős és savanykás is lenni. Szinte állandó ízesítői többek között: hagyma, fokhagyma, friss gyömbér és chilipaprika. Készen is vásárolható.

Alma-sárgabarack-dió chutney

Alma-sárgabarack-dió chutney
100 dkg darabolt, kimagozott alma
25 dkg darabolt, hámozott sárgabarack
10 dkg durvára tört dió
20 dkg mazsola
15 dkg barna cukor
1 kiskanál gyömbérpor
2 kiskanál
1 gerezd összevágott fokhagyma
2 db összevágott, közepes méretű vöröshagyma
0.25 kiskanál cayenni bors
2.5 dl borecet

1. Az almát a barackkal, a vörös- és fokhagymával, a mazsolával, a dióval, az ecettel meg a gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. 5 percig kevergetve főzzük, majd lefedve, kis lángon még 20 percig a tűzön hagyjuk.

2. Ekkor a cukrot is beleöntjük, és fedő nélkül, kevergetve 10 perc alatt lekvár sűrűségűre főzzük.

3. Üvegekbe töltve azonnal lekötjük, szárazgőzben hagyjuk kihűlni, és legalább 2 hétig állni hagyjuk, mielőtt kinyitnánk.

Mogyorós sertésburger mentás káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1067 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Mogyorós sertésburger mentás káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
vegetáriánus ételek