Paprikás csirkeburger burgonyával



Elkészítés:
1. A hagymát az olajon megpároljuk, majd kihűtjük. A húst a paprikával, a zöldpaprikával, 3 dkg, a zsemléből kivett, összemorzsolt zsemlebéllel a tejföllel és a hagymával összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel 4 húspogácsát formázunk belőle (1. kép).
2. 2 cm magasan olajat öntünk egy teflonserpenyőbe, és megforrósítjuk. A krumpliszeleteket papírtörlővel leitatjuk, és az olajban, kisebb adagokban aranysárgára sütjük, papírtörlőn leitatjuk (2. kép), és melegen tartjuk.
3. Nagy teflonserpenyőt olajjal vékonyan kikenünk, és a húspogácsák mindkét felét megsütjük rajta (3. kép).
4. A bagettszeleteket kissé megpirítjuk, esetleg meg is vajazzuk, és burgonyaszeleteket terítünk rá. Erre zöldpaprika-karikák, rá a vagdalt hús, a tetejére uborka (4. kép) és majonéz kerül. Egy másik szelet pirítóssal betakarjuk, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |