Paprikás csirkeburger burgonyával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikás csirkeburger burgonyával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kiskanál pirospaprika
1 db vastag szeletre vágott bagett
2 nagy szeletelt újburgonya
1 késhegynyi őrölt bors
½ kiskanál őrölt fehérbors
1 kicsi zöldpaprika
2 evőkanál olaj
1 fej összevágott vöröshagyma
3 dkg friss zsemlebél
½ dl tejföl
½ kiskanál chilipor
1 kiskanál
igény szerint kovászos uborka
vagy
igény szerint ecetes uborka
igény szerint majonéz
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A hagymát az olajon megpároljuk, majd kihűtjük. A húst a paprikával, a zöldpaprikával, 3 dkg, a zsemléből kivett, összemorzsolt zsemlebéllel a tejföllel és a hagymával összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel 4 húspogácsát formázunk belőle (1. kép).

2. 2 cm magasan olajat öntünk egy teflonserpenyőbe, és megforrósítjuk. A krumpliszeleteket papírtörlővel leitatjuk, és az olajban, kisebb adagokban aranysárgára sütjük, papírtörlőn leitatjuk (2. kép), és melegen tartjuk.

3. Nagy teflonserpenyőt olajjal vékonyan kikenünk, és a húspogácsák mindkét felét megsütjük rajta (3. kép).

4. A bagettszeleteket kissé megpirítjuk, esetleg meg is vajazzuk, és burgonyaszeleteket terítünk rá. Erre zöldpaprika-karikák, rá a vagdalt hús, a tetejére uborka (4. kép) és majonéz kerül. Egy másik szelet pirítóssal betakarjuk, és azonnal tálaljuk.

Paprikás csirkeburger burgonyával Paprikás csirkeburger burgonyával Paprikás csirkeburger burgonyával Paprikás csirkeburger burgonyával
Paprikás csirkeburger burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Paprikás csirkeburger burgonyával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
recept beküldése