Szezámos sertésburger



Elkészítés:
1. A vagdalt húst gyömbérrel, fokhagymával, répával, kellel, a szója- meg chilimártással és cukorral összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Vizes kézzel 4 húspogácsát formázunk belőle.
2. Az egyik kanál olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a fasírtok mindkét felét szép pirosra sütjük rajta. A serpenyőből szűrőlapáttal kivéve melegen tartjuk. Ekkor a második kanál olajat is a serpenyőbe öntjük, és a szójacsírát, az átlósan szeletelt cukkinit és a salátacsíkokat beleforgatva alaposan átmelegítjük.
3. A 4 magos zsemlét vízszintesen félbevágjuk, vágott felüket kissé megpirítjuk, ha szeretjük, meg is vajazhatjuk. Az alsó felüket 4 tányérra fektetjük, a húspogácsákat rárakjuk, és a zöldséges keveréket a tetejére halmozzuk. A zsemle felső felét ráborítva azonnal tálaljuk.