Palacsinta sonkával és sajttal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Palacsinta sonkával és sajttal
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg cheddar sajt
6 db palacsinta
25 dkg brokkoli
6 szelet füstölt sonka
4 db paradicsom
ízlés szerint egész feketebors

Elkészítés:

Melegítsük a sütőt 200 C-fokra (a légkeverésest 180 C-fokra).

Főzzük a rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő vízben 3 percig, amíg kissé megpuhul. Szűrjük le, és tegyük félre.

Mindegyik palacsintára fektessünk egy sonkaszeletet, arra pedig brokkolit. A lehűtött camembert vágjuk vékony szeletekre, és tegyük a brokkolira. Hintsük meg frissen őrölt fekete borssal. A palacsintákat tekerjük fel szivar alakúra, és fektessük őket egymás mellé, lapos tűzálló tálba. Szórjuk meg a reszelt cheddar sajttal, majd kanalazzuk rá a kockára vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és toljuk a sütőbe 20 percre, amíg a sajt megolvad.

Salátával tálaljuk.

A brokkolit ne főzzük, inkább blansírozzuk, 3-4 percre tegyük forrásban lévő sós, citromos (megőrzi szép zöld színét) vízbe, szűrjük le, s tegyük nagyon hideg vízbe míg kihűl. A rózsákat mindenképpen vágjuk apró darabokra, mert különben nem tudjuk szépen tölteni és göngyölni a palacsintákat.
Figyeljünk, mert az alrecept palacsintatészta mennyisége nagyobb mennyiségre szól, mint a receptben megadott palacsinta db.

Palacsintatészta

Palacsintatészta
15 dkg liszt
1 db tojás
3 dl tej
2 csipet
1 dl szódavíz
0.5 dl olaj

1. A tojást, a lisztet, a sót és a tej felét csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is és jól kidolgozzuk.

2. Kézi habverővel, vagy a robotgép habverőjével tudjuk csomómentessé tenni a tésztát. A kész tésztának hígnak, tejszín sűrűségűnek kell lennie. Ha sűrűnek találjuk további szódavízzel hígítjuk. Tanácsos fél-egy óráig pihentetni a tésztát, majd újra átkeverni, s elkezdeni a sütést.

3. A palacsintasütőt jól megforrósítjuk, kenőtollal beolajozzuk, beleteszünk egy kis merőkanálnyi tésztát, amit a serpenyő mozgatásával szétterítünk a palacsintasütő felületén. 4. Ne túl erős lángon süssük, mert könnyen megég. Amikor elválik az edény oldalától a tészta fordítsuk meg egy tortakés segítségével és süssük meg a másik oldalát is. Ez már pillanatok alatt megsül. Lehetőleg vékony palacsintákat süssünk. A sütést addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy.

5. Az elkészült darabokat tartsuk melegen a tálalásig úgy, hogy egy forróvízzel telt lábosra helyezzük a tányért a palacsintákkal és egy másik tányérral letakarjuk.

A megadott mennyiségekből kb. 12 palacsintát süthetünk.

Palacsinta sonkával és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1253 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Palacsinta sonkával és sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
könyvek