Cordon bleu-burger

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cordon bleu-burger
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet sonka
10 dkg reszelt edami sajt
2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
8 szelet kenyér
1 kiskanál citromlé
1 kis tubus majonéz
2 db tojás
1 kiskanál csípős mustár
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint olaj
néhány levél összevágott bazsalikom
ízlés szerint
igény szerint liszt
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. A húsról az inakat és a zsíros részeket levágjuk, a melleket 2-2 darabba vágjuk (1. kép). A fél melleket úgy hasítjuk be, hogy „zsebet" kapjunk.

2. A vágatokba 1-1 sonkaszeletet fektetünk, erre durvára reszelt sajtot halmozunk, és bazsalikommal megszórjuk (2. kép). A melldarabot visszahajtjuk, fogvájóval összetűzzük, külsejét megsózzuk, megborsozzuk. Lisztbe, tojásba és újra lisztbe forgatjuk, hogy teljesen betakarja.

3. A bundázott húsdarabokat olajban mindkét felükön pirosra sütjük (3. kép).

4. A majonézt mustárral és citromlével ízesítjük (4. kép). Az ún. pesti kenyérszeleteket megpirítjuk, és 4 pirítóst tányérra fektetünk. Salátalevelekkel beborítjuk, a húst ráfektetve majonézzel megkenjük. A másik 4 pirítóst ráborítva tálaljuk.

Cordon bleu-burger Cordon bleu-burger Cordon bleu-burger Cordon bleu-burger
Cordon bleu-burger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Cordon bleu-burger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
tippek, fortélyok