Spanyol spenótos-gombás tortilla

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spanyol spenótos-gombás tortilla
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
35 dkg szeletelt gomba
28 dkg friss, zsenge spenót
2 evőkanál olívaolaj
3 db finomra vágott mogyoróhagyma
6 dkg pirított, szeletelt mandula
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál hideg víz
8 dkg frissen reszelt Mahón-Menorca sajt
vagy
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
vagy
8 dkg frissen reszelt manchego sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Akkora serpenyőben forrósítjuk fel az olajat, amit kényelmesen berakhatunk a grill alá. Beletesszük a mogyoróhagymát, és időnként megkeverve, kis lángon 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, és gyakori kevergetés mellett, 4 percig együtt sütjük-pároljuk őket. Beletesszük a megtisztított spenótot is, és közepes lángon, gyakran kevergetve további 3-4 percig pároljuk, vagy amíg a paraj összeesik. Mérsékeljük a lángot, sóval, borssal ízesítjük, és belekeverjük a mandulát.

2. A tojásokat keverőtálba ütjük, és felverjük a petrezselyemmel, vízzel, sóval és borssal. Beleöntjük a serpenyőbe, és 5-8 percig sütjük, míg az alja megszilárdul. Időnként fakanállal megemeljük a tortillalepény szélét, hogy a nyers tojás aláfolyhasson. Közben felforrósítjuk a grillt.

3. A lepényt reszelt sajttal meghintjük, 3 percre a forró grillbe csúsztatjuk, amíg a tetején is összeáll a tojás, és ráolvad a sajt. Langyosan vagy hidegen, keskeny cikkekre vágva kínáljuk.

Spanyol spenótos-gombás tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2844 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
Spanyol spenótos-gombás tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tapas Tapas
(Vince Kiadó, 2008)

Spanyolországban tapas néven a jellegzetes mediterrán kis előételeket, sör- és borkorcsolyákat emlegetik. Ez a viszonylag új keletű trend igen kellemes módot kínál az étkezésre: kikapcsolódást nyújtó, társasági élmény, amely... bővebben...
van itthon