Sajtos hamburger polentával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos hamburger polentával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sovány darált marhahús
30 dkg csíkokra vágott, zsenge paraj
2 evőkanál tejföl
4 dkg zsemlemorzsa
½ kiskanál őrölt bors
2 kiskanál chilipor
10 dkg kockára vágott sonka
1 kiskanál
2 evőkanál tej
2 evőkanál mazsola
8 dkg reszelt edami sajt
1 evőkanál olaj
A polentához:
6 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg krémsajt
2 és fél dl víz
½ db darabolt, kimagozott paradicsompaprika
1 evőkanál chilipor
3 dkg vaj
6 dkg búzadara

Elkészítés:

1. A polentához egy formát kiolajozunk, alufóliával kibéleljük. Egy nagy lábasban a vizet felforraljuk, a darát állandóan kevergetve beleöntjük, és tovább keverve 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ekkor vajjal, reszelt sajttal, krémsajttal, chiliporral és paprikával összedolgozzuk, és a kiolajozott formába simítva kihűtjük. Utána deszkára borítjuk, és vékonyan felszeleteljük.

2. A húst a zsemlemorzsával, tejjel, sóval, borssal, sonkával, sajttal, mazsolával és chiliporral összegyúrjuk, és 4 húspogácsát formázunk belőle. Lefedve 3 órára, de még jobb, ha egy éjszakára jégbe hűtjük.

3. A fasírtokat olajon teflonserpenyőben mindkét felükön 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.

4. A péksüteményt keresztben félbevágjuk, a vágott felüket kissé megpirítjuk, majd a négy alsót tányérokra ültetjük. Összevagdalt parajjal megszórjuk, 1-1 húspogácsát fektetünk rájuk, ezekre tejfölt, polentaszeleteket és vékony csíkokra vágott csípős ecetes paprikát halmozunk. A zsemlék tetejét ráborítva kínáljuk.

Sajtos hamburger polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 852 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Sajtos hamburger polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
hírlevél