Hagymás bifsztekburger



Elkészítés:
1. A hagymát az olajon 4-5 percig pároljuk, majd a 3 evőkanál cukorral kevergetve pirosra sütjük. A borral leöntjük, majd erős lángon a bort elpárologtatjuk. Worcestershire-mártással meg fokhagymával ízesítjük, fél percig pároljuk, és félrehúzva melegen tartjuk.
2. A húst 4 szeletre vágjuk, lehártyázzuk, és grillben vagy megolajozott teflonserpenyőben mindkét felén 3-4 percig sütjük. A végén megsózzuk, megborsozzuk.
3. A répát is borssal ízesítjük, és a majonézzel összekeverjük. Egy másik edényben a céklát az ecettel meg a kanálnyi cukorral összekeverjük.
4. A zsemléket vízszintesen félbevágjuk, alsó felüket tányérokra ültetjük. Salátát terítünk rá, erre a húspogácsák kerülnek, amelyre hagymát, répát és céklát halmozunk. A zsemle tetejét ráborítva kínáljuk.