Lazacos-avokádós burger



Elkészítés:
1. A burgonyát vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sütőtököt mikrohullámú készülékben megpuhítjuk, és a krumplival együtt villával összetörjük. A leszűrt lazactörmeléket, hagymát, sót, borsot, az egész tojást és a másik sárgáját hozzáadjuk, és a morzsa kétharmad részével összegyúrjuk. 4 fasírtot készítünk belőle. A maradék morzsát a kaporral összekeverjük, és a halpogácsákat beleforgatjuk. Lefedve 120 percre jégbe hűtjük.
2. A fasírtokat teflonserpenyőben az olajon mindkét felükön 3-4 perc alatt szép pirosra sütjük.
3. A hámozott avokádót a paprikával, citromlével és majonézzel összekeverjük.
A megpirított kis pizzalapokat függőlegesen 2 darabba vágjuk, az egyik felükre salátaleveleket fektetünk, és erre a halpogácsát, rá az avokádós keveréket rakjuk.