Mustáros burger fokhagymás vajjal



Elkészítés:
1. A fokhagymás vajhoz a vajat a petrezselyemmel habosra keverjük. Hengert formázva belőle folpackba csomagoljuk, és jégbe hűtjük.
2. A darált húst sóval, borssal és a francia mustárral alaposan összedolgozzuk. 4 húspogácsát formázva belőle, letakarva félretesszük.
3. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és külső felével felfelé tepsire fektetjük. Olajjal megkenve grillben vagy sütőben barnára sütjük, majd letakarva kihűtjük. Utána a barna hártyát lehúzzuk róla, és a húsát 2 cm széles csíkokra vágjuk.
4. Egy teflonserpenyőt olajjal kikenünk, és a húspogácsákat belefektetve takaréklángon mindkét felükön 3-4 percig sütjük. A zsemlék vágott felét kissé megpirítjuk, és az alsó felüket tányérra rakjuk. Uborkaszeleteket fektetünk rá, erre a paprikacsíkok kerülnek, majd a fasírtpogácsák. A megdermedt fokhagymás vajat vizes késsel 4 szeletre vágjuk, és mindegyik húsra rakunk egyet. A zsemle felső felét ráborítva tálaljuk.