Fűszeres szilvamártás

| Szilvaszósz receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fűszeres szilvamártás
Adag: 6 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
400 dkg magozott szilva
200 dkg kristálycukor
1 db csípős, összevágott pirospaprika
2 kiskanál őrölt szegfűszeg
1 kiskanál cayenni bors
1 evőkanál
1 kiskanál törött szegfűbors
1 kiskanál gyömbérpor

Elkészítés:

1. A magvaváló szilvát megmossuk, lecsumázzuk, félbevágjuk és kimagozzuk.

2. A szilvát a paprikával, sóval, ecettel, cukorral meg a fűszerekkel a tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódott. Takaréklángon tovább forraljuk, hogy besűrűsödjön.

3. Langyosra hűtjük, és kisebb adagokban turmixoljuk. Újból felforraljuk, üvegekbe töltjük, és lekötve szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Fűszeres szilvamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Fűszeres szilvamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
szótár