Rákburger koktélmártással

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rákburger koktélmártással
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 nagy királyrák
1 kiskanál őrölt bors
1 kiskanál Worcestershire szósz
1 ¾ nagy vékonyra szeletelt, hámozott avokádó
1 ¾ szál összevágott újhagyma
1 ¾ tubus majonéz
1 evőkanál ketchup
1 kiskanál chiliszósz
5 és ¼ evőkanál citromlé
15 ¾ dkg friss zsemlebél
1 ¾ evőkanál szezámmag
2 kiskanál chiliszósz
1 ¾ db tojás
5 és ¼ evőkanál olívaolaj
2 evőkanál összevágott, friss korianderzöld
igény szerint salátalevél
igény szerint kapor
pár csepp citromlé
igény szerint liszt
igény szerint chiliszósz

Elkészítés:

1. A rákokat megtisztítjuk, hosszában behasítva kierezzük (1. kép), kissé megütögetjük, és citromlével alaposan bedörzsöljük.

2. A szezámmagot az összemorzsolt friss zsemlebéllel és a korianderrel összekeverve tiszta papírlapra terítjük. A tojást 2 kiskanál chilimártással kis tálkában összekeverjük. A rákokat először lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsás keverékbe mártjuk (2. kép), és egymás mellé fektetve 10 percre jégbe hűtjük.

3. Az így bundázott rákok mindkét oldalát az olajban 2-3 percig sütjük, és papírtörlőn leitatjuk. A koktélmártáshoz a kis tubus majonézt a hagymával, a ketchuppal, Worcestershire-szósszal és még egy kevés chilimártással összekeverjük (3. kép), pár csepp citromlevet is adhatunk hozzá.

4. A zsemléket félbevágjuk, vágott felüket kissé megpirítjuk, és az alsó felüket 4 tányérra ültetjük. Mindegyikre salátaleveleket (ha van, zsázsát) és avokádószeleteket fektetünk (4. kép), megborsozzuk, és 2-2 rákot rakunk rá. Egy kevés koktélmártással meglocsoljuk, a zsemle felső felét ráfektetjük. Kínálhatunk hozzá sült burgonyát, díszíthetjük kaporral is.

Rákburger koktélmártással Rákburger koktélmártással Rákburger koktélmártással Rákburger koktélmártással
Rákburger koktélmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1364 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Rákburger koktélmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj