Borsos burger karamellás hagymával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borsos burger karamellás hagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál durvára tört fekete bors
2 evőkanál szárított zöldbors
3 nagy karikára vágott vöröshagyma
55 dkg sovány darált marhahús
4 db zsemle
½ kiskanál
3 dkg vaj
1 evőkanál barnacukor
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 dl tejföl
1 csokor összevágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A húst a petrezselyem felével, sóval, borssal fűszerezzük, és 4 húspogácsát formázunk belőle. Lefedve félretesszük.

2. A hagymát a vajon kevergetve puhára pároljuk, majd a barna cukorral megszórva világosbarnára sütjük, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Szűrőlapáttal forró tányérra szedjük, és lefedve melegen tartjuk.

3. Visszamaradt levében a húspogácsák mindkét oldalát 5-6 perc alatt megsütjük. A zsemléket félbevágjuk, vágott felüket kissé megpirítjuk. Az alsó felüket tányérokra rakjuk, salátaleveleket fektetünk rá, erre a fasírt, rá a hagyma kerül. Mustárral és fokhagymával összekevert tejföllel koronázzuk, a maradék petrezselyemmel megszórjuk, és a zsemle felső felét ráborítjuk.

A vöröshagymát megtisztítva, kis időre tegyük hűtőszekrénybe, vagy készítsük az ételt póré- vagy salátahagymával. Aprításkor nem fogja csípni a szemünket.
Borsos burger karamellás hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1724 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Borsos burger karamellás hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
most van szezonja