Löncshús-burger

| Löncshús-burger receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Löncshús-burger
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
1 nagy bagett
25 dkg csíkokra vágott konzerv löncshús
4 levél fodros saláta
8 dkg reszelt edami sajt
2 evőkanál tejszín
3 dkg vaj
½ kiskanál őrölt bors
15 dkg reszelt, hámozott burgonya
2 db apróra vágott ecetes paprika
1 evőkanál olaj
1 kiskanál reszelt torma
ízlés szerint ketchup
vagy
ízlés szerint grillmártás

Elkészítés:

1. A reszelt burgonyát vékony kendőbe kötjük, és a nedvességet kinyomkodjuk belőle. A krumplireszeléket a löncshússal, 1 tojással, a tejszínnel összedolgozzuk, borssal, tormával ízesítjük. 4 húspogácsát formázunk belőle.

2. Az olaj felét a vajjal megforrósítjuk, és a húspogácsák mindkét felét közepes lángon megsütjük benne. Papírtörlőre szedve leitatjuk.

3. Mialatt a húspogácsa sül, a maradék olajat megforrósítjuk, és úgy ütjük bele a 4 tojást, hogy a sárgájuk egészben maradjon. A sajttal megszórva addig sütjük, amíg a fehérje meg nem kocsonyásodott, a sajt rá nem olvadt.

4. A nagy francia kenyeret 4 részre vágjuk, majd vízszintesen is kettészeljük. A vágott felüket kissé megpirítjuk, esetleg meg is vajazzuk. Az alsó felüket tálra fektetjük, fodros salátaleveleket borítunk rá, erre a fasírt, rá a tükörtojás kerül. Az ecetes paprikával megszórva,fűszeres grillmártással, vagy ketchuppal meglocsolva, a kenyér felső részével leborítva tálaljuk.

Fűszeres grillmártás

Fűszeres grillmártás
25 dkg barna cukor
6 dl almaecet
200 dkg kockára vágott paradicsom
1 kiskanál ételízesítő
2 evőkanál pirospaprika
2 kiskanál durvára tört bors
1 kiskanál Tabasco-szósz
1 kiskanál csípős mustár
3 szál darabolt szárzeller
2 kiskanál gyömbérpor
3 db darabolt vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 db csípős, hegyes paprika
2 nagy darabolt paradicsompaprika
1 evőkanál friss, összevágott koriander
1 kiskanál őrölt kömény

1. A cukor kivételével valamennyi hozzávalót teflonlábasban összekeverjük, és kevergetve felforraljuk. Utána takaréklángon, fedő nélkül, időnként megkeverve 1 óra hosszat főzzük.

2. Kb. 15 perc alatt langyosra hűtjük, turmixgépben pépesítjük, majd a lábasba visszatöltve a cukrot beleöntjük. A tűzön addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódott, majd takaréklángon, meg-megkeverve 30 perc alatt kissé besűrítjük. Akkor jó, ha a kanál hátára tapad.

3. Forró üvegekbe töltve azonnal lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Ha kibontjuk, a hűtőszekrényben tároljuk.

Löncshús-burger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3790 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Löncshús-burger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
tippek, fortélyok