Sajtos bárányburger

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Sajtos bárányburger
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db stangli
40 dkg kicsontozott báránygerinc
8 dkg szeletelt feta sajt
vagy
8 dkg szeletelt gomolyasajt
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomó újhagyma
2 evőkanál barna cukor
1 kiskanál friss, összevágott rozmaring
kevés vaj
ízlés szerint friss mentalevél
néhány levél rozmaring

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, lobogva forró vízbe rakva 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük. Teflonserpenyőben az olajat megforrósítjuk, és a hagymát a cukorral aranysárgára sütjük.

2. A húst lehártyázzuk, fokhagymával, rozmaringgal bedörzsöljük, és roston vagy sütőben időnként megforgatva 4-5 percig sütjük. 2-3 percig pihentetjük, majd vékonyra szeleteljük.

3. A stanglikat félbevágjuk, a vágott felüket kissé megpirítjuk, megvajazzuk. Az alsó felüket 4 tányérra ültetjük, hús- meg sajtszeletekkel és hagymaszálakkal megrakjuk, mentával megszórjuk, és a stangli tetejét ráfektetjük. Salátát is kínálhatunk hozzá.

Sört vagy vörösbort kínáljunk hozzá.
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Sajtos bárányburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1314 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
Sajtos bárányburger
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Hamburgerek és burgerek Hamburgerek és burgerek
(Vince Kiadó, 1998)

Kellemesen csalódik majd, aki azt gondolja, minden hamburger íze egyforma. A híres üzletláncok kínálatát is felülmúlhatjuk az otthon készített, különlegesen fűszerezett burgerekkel, készüljenek finomra darált marhahúsból,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj