Habos tejberizs

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Habos tejberizs
Eljárások: forralás, főzés, habverés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl tej
3 evőkanál rizs
2 evőkanál porcukor
másfél dl tejszín
1 db félbevágott vaníliarúd

Elkészítés:

1. A rizst szűrőbe töltve folyó hideg víz alatt alaposan addig mossuk, amíg a víz már kristálytiszta nem marad, majd lecsepegtetjük.

2. A tejet a hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, és a rizst beleöntve kis lángon, kevergetve kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha a belemártott kanálra tapad a krém.

3. A cukorral ízesítjük, a vaníliarudat kidobjuk belőle, és tálba töltve, folpackkal letakarva kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a rizsbe forgatjuk. Gyümölcsmártással, friss gyümölccsel vagy befőttel tálaljuk.

6 dl tejjel készítve kb. 10 dkg rizs szükséges.
A rizst főzés közben nem szabad magára hagyni, nehogy odakapjon.
Ha a vonalainkat féltjük, akkor csak fele mennyiségű tejszínt vegyünk hozzá. Őrölt fahéjjal vagy reszelt szerecsendióval is ízesíthetjük. Nem a hosszú szemű rizs, inkább a gömbölyűbb, olcsóbb rizs jó hozzá.
Habos tejberizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3125 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Habos tejberizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
hírlevél