Mandulás rebarbaratorta



Elkészítés:
1. A tésztához a cukrot a vajjal fakanállal kikeverjük, és a simára kevert tojást apránként beledolgozzuk. A liszttel meg a sóval gyorsan összegyúrjuk, és a tésztacipót két folpack között 1 cm vastagra nyújtva, 20 percre jégbe hűtjük.
2. A mandulakrémhez a vajat a cukorral meg a citromhéjjal kikeverjük, és a tojásokat apránként beleverjük. A mandulát és a lisztet hozzáadjuk.
3. A tésztát meglisztezett deszkán akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy 20 cm átmérőjű kerek formát, de kétujjnyi magas pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, és málnalekvárral megkenjük. A mandulakrémet rákenjük, és a rebarbaraszeleteket ráfektetjük. A mandulaszemeket rányomkodjuk, és 20 percre jégbe hűtjük.
4. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A sütőbe téve 10 percig sütjük, majd a hőfokot 160 °C-ra (gáz 2. fokozat) mérsékelve a tortát még 30-35 percig a sütőben hagyjuk, hogy a mandula kissé megpiruljon.
5. A lekvárt a vízzel felforraljuk, és azon forrón a kihűlt tortára kenjük, porcukorral meghintjük.