Meleg gyümölcsfelfújt

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meleg gyümölcsfelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
12 dkg baracklekvár
6 db tojás
12 dkg porcukor
A forma beszórásához:
2 dkg porcukor
A forma kivajazásához:
kevés puha vaj
A tetejére:
2 dkg porcukor

Elkészítés:

1. Négy 10 cm átmérőjű kis kerek tűzálló formát a derekáig kivajazunk, porcukrot öntünk bele, körülrázzuk, majd a felesleges cukrot kiöntjük belőle. Miután a formákat így "kibéleltük", a hűtőszekrénybe tesszük.

2. A sütőt 160 °C-ra (gáz 2. fokozat) bemelegítjük. A golgotagyümölcsöt meghámozzuk, áttörjük, és 5 dkg cukorral összekeverjük. (Ha baracklekvárral készítjük, csak akkor adjunk hozzá cukrot, ha nem elég édes.)

3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a maradék cukrot beleverjük, és a gyümölcspépet (vagy lekvárt) hozzáadjuk. Óvatosan, mégis alaposan összekeverjük, nehogy a hab összetörjön. A formákba töltjük, de ne legyenek tele, és ujjunkat a forma peremének belső felén végighúzzuk, hogy a felfújt így könnyebben felemelkedhessen (lásd a képet). A tetejüket porcukorral meghintjük.

4. A sütőbe tepsit tolunk, ebbe kétujjnyi magasan vizet öntünk, és ha a víz már megmelegedett, a kis formákat beleállítjuk. 20 percig gőzöljük, és amikor kivesszük, a tetejét ismét megporcukrozzuk.

Meleg gyümölcsfelfújt
Meleg gyümölcsfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1399 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Meleg gyümölcsfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
cikkek