Burgundikrém

| Burgundikrém receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgundikrém
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl burgundi bor
5 dl piros szőlőlé
1 evőkanál zselatin
A vaníliasodóhoz:
1 evőkanál kukoricaliszt
½ kávéskanál vaníliaaroma
1 db tojás
4 dl tejszín
3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A zselatint elkeverjük 0.5 dl vízben, és 5 percig állni hagyjuk; majd egy nagy lábosban összekeverjük a szőlőlével meg a cukorral, és állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük - amíg besűrűsödik és forrni kezd.

2. Ekkor hozzáadjuk a bort, és még 5 percig főzzük, továbbra is kevergetve.

3. A keveréket 6 pohárba vagy kehelybe töltjük, lefedjük, és 120 percre hűtőszekrénybe tesszük.

4. Elkészítjük a vaníliasodót, és ezt is behűtjük.

5. Minden pohár tetejére teszünk néhány kanál vaníliasodót.

A vaníliasodó elkészítése:

A vaníliasodót közepes méretű, teflon bevonatú edényben készítjük. Összekeverjük a tejszínt a cukorral, a kukoricaliszttel és a tojássárgával. Közepes, lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük (lásd a képet), amíg a kanálra tapad - ez kb. 15 perc (forralni nem szabad, mert csomós lesz). Ekkor levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vaníliaaromát, és tálba öntjük. Hűlés közben a sodó bőrösödik; ezt megakadályozhatjuk, ha kissé megnedvesített zsírpapírt nyomunk a felszínére.

Burgundikrém
Burgundikrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1744 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Burgundikrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
tippek, fortélyok