Krém karamellbevonattal

Katalán krém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Krém karamellbevonattal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A krémhez:
6 dl tejszín
4 db tojás
5 dkg barna cukor
½ kávéskanál vaníliaaroma
6 dkg porcukor
A tálaláshoz:
igény szerint friss mentalevél
igény szerint konzerv mandarin
igény szerint friss eper
igény szerint friss banán
igény szerint friss ananász

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt (2-es fokozat, 170°C).

2. Egy nagy tálban összekeverjük a tejszínt, a tojásokat, a porcukrot és a vaníliaaromát, majd tűzálló formába öntjük.

3. A formát egy tepsiben, melyet 2-3 cm magasságig feltöltünk forró vízzel, kb. 60 percen át a meleg sütőben gőzöljük. Amikor tartalma megszilárdult, hagyjuk kihűlni, majd legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

4. A tálalás előtt 60 perccel megforrósítjuk a grillsütőt. A barna cukrot a krém tetejére szórjuk. Ha a cukrot szűrőn át szórjuk a krém tetejére, a bevonat egyenletes lesz, és szépen barnul (1. kép)!

5. A krémet a forró grillsütőbe tesszük, ahol 3-4 perc alatt a cukor felolvad, és ropogós bevonatot alkot a tetején. (Ha túl korán készítjük el, a karamellréteg a tálalásig megpuhul, nem lesz ropogós.)

6. Tálalás előtt egy kanál élével kissé megrepesztjük a ropogós karamellburkot, hogy alatta a puding láthatóvá váljék (2. kép).

7. Tálaláskor néhány gyümölcsszeletet teszünk a kihűlt karamellre, és mentalevéllel díszítjük. A többi gyümölcsöt külön kínáljuk mellé.

Ha a grillsütőnk nem igazán jó, ezért nehezen alakul ki egyenletes karamellréteg a krémen, választhatjuk az alábbi megoldást is. A karamellt ugyanúgy készítjük mint a karamellkrémhez: 90 gramm kristálycukrot 3 evőkanál vízben lassú tűzön felolvasztunk, felforraljuk, majd keverés nélkül forraljuk tovább, amíg halvány aranybarna lesz. Ekkor levesszük a tűzről, és gyorsan a behűtött krémre öntjük; így a szirup karamellé dermed. Hűtőszekrényben 3-4 órát állni hagyjuk, hogy a karamell kissé megpuhuljon.

Krém karamellbevonattal Krém karamellbevonattal
Előző nap elkészíthető a 3 lépésig.
Krém karamellbevonattal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1943 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Krém karamellbevonattal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
hírlevél