Amerikai krém



Elkészítés:
1. Egy nagy tálban kézi habverővel addig keverjük a tojást, a tejet, a cukrot és a vaníliaaromát, amíg egynemű masszát kapunk.
2. A keveréket szétosztjuk 6 tűzálló csészébe vagy tálkába.
3. Az edénykéket a keverékkel nagy serpenyőbe tesszük, melybe magasságuk feléig vizet öntünk (1. kép), a serpenyőt fedjük le!
4. Közepes hőfokon felforraljuk a vizet.
5. Kb. 10 percig forraljuk, amíg a krém a szélénél már kezd megszilárdulni. Ekkor levesszük a serpenyőt a tűzről, és az edényeket további 15 percig a forró vízben hagyjuk, hogy a krém teljesen megszilárduljon.
6. Kivesszük az edényeket a vízből, és 120 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém alaposan áthűljön.
7. Közvetlenül a tálalás előtt adagonként egy-egy evőkanál juharszirupot öntünk a krémre (2. kép).
8. A tetejét mandarincikkekkel gazdagon feldíszítjük.
![]() |
![]() |