Amerikai krém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Amerikai krém
Eljárások: hűtés, kikeverés, vízfürdő
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl tej
1 kávéskanál vaníliaaroma
4 db tojás
6 evőkanál juharszirup
1 kis doboz konzerv mandarin

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban kézi habverővel addig keverjük a tojást, a tejet, a cukrot és a vaníliaaromát, amíg egynemű masszát kapunk.

2. A keveréket szétosztjuk 6 tűzálló csészébe vagy tálkába.

3. Az edénykéket a keverékkel nagy serpenyőbe tesszük, melybe magasságuk feléig vizet öntünk (1. kép), a serpenyőt fedjük le!

4. Közepes hőfokon felforraljuk a vizet.

5. Kb. 10 percig forraljuk, amíg a krém a szélénél már kezd megszilárdulni. Ekkor levesszük a serpenyőt a tűzről, és az edényeket további 15 percig a forró vízben hagyjuk, hogy a krém teljesen megszilárduljon.

6. Kivesszük az edényeket a vízből, és 120 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém alaposan áthűljön.

7. Közvetlenül a tálalás előtt adagonként egy-egy evőkanál juharszirupot öntünk a krémre (2. kép).

8. A tetejét mandarincikkekkel gazdagon feldíszítjük.

Amerikai krém Amerikai krém
Az egyszerű vaníliapudingot is könnyen, gyorsan „amerikaivá" alakíthatjuk egy kis juharsziruppal és némi konzervmandarinnal.
Amerikai krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1998 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Amerikai krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
cikkek