Almafelfújt

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almafelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db rétesalma
5 db tojás
½ teáskanál mandulaaroma
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Meghámozzuk, négybe vágjuk a rétesnek való almákat, és kiszedjük a csutkájukat (1. kép).

2. Falatokra feldaraboljuk az almát, majd egy nagyobb edényben, nagy lángon 4 evőkanál víz hozzáadásával felforraljuk. Ekkor a lángot mérsékeljük, az edényt lefedjük, és a gyümölcsöt 8-10 perc alatt, időnként megkeverve puhára főzzük. Hozzákeverjük a cukrot és a mandulaaromát, majd tálba töltjük és hagyjuk kihűlni.

3. Előmelegítjük (8-as fokozat, 230 fok) majd egy nagy tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket (a habverőgépet a legmagasabb fokozaton kell használni).

4. Műanyaglapáttal vagy kézi habverővel óvatosan elkeverjük a kihűlt almát és a tojáshabot (2. kép).

5. A keveréket egy 1,5 literes felfújtformába merjük. Tizenöt percig sütjük. addigra a felfújt könnyű lesz, megnő és kissé megpirul. Ekkor kivesszük a sütőből, és meghintjük porcukorral. Azonnal tálaljuk.

Almafelfújt Almafelfújt
A felfújtak és esetenként a pástétomok gőzben-sütése a következőképpen történik: egy tepsibe egy ujjnyi vizet öntünk és a sütőbe tesszük. A sütőt 120-130 C fokra felfűtjük, majd a vizes tepsibe beleállítjuk a tűzálló edényben lévő sütnivalót. A felfújt mennyiségétől függően 30-40 percig gőzöljük.
Ez a kis kalóriatartalmú almás édesség szigorú értelemben véve nem is felfújt; levegős, könnyed anyaga azonban mégis leginkább ezzel rokonítja.
Almafelfújt
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4329 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Almafelfújt
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
vegetáriánus ételek