Paprikás sertészűz

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Paprikás sertészűz
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg sertésszűz
2 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál olívaolaj
3 dl húsleves
1 dl tejszín

Elkészítés:

Hevítsük fel az olajat serpenyőben, és időnként megkeverve pirítsuk benne a vékonyan felszeletelt vöröshagymát 10-15 percig, amíg megpuhul, és kissé megbarnul. Vágjuk a húst falatnyi darabokra, aztán tegyük palacsintasütőbe, és elég nagy lángon, kevergetve, pirítsuk barnára. Szórjuk rá a pirospaprikát, majd öntsük hozzá a levest, és forraljuk fel.

Fedjük le a serpenyőt, és pároljuk a húst puhára 30-35 perc alatt. Keverjük bele a tejszínt, és főzzük vele 2 percig. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott, friss petrezselyemzölddel, kínáljunk hozzá rizst és zöld színű párolt zöldséget.

Egyszerűen elkészíthető, finom étel karamellizált vöröshagymával és tejszínnel.
Maradék húslevessel vagy húsleveskockával is készíthető.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Paprikás sertészűz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2507 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Paprikás sertészűz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
pinterest