Réteges málnahab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Réteges málnahab
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl tejszín
vagy
igény szerint málna
2 db tojás
2 evőkanál zselatin
3 dl tej
néhány levél mentalevél

Elkészítés:

1. A málnát megszórjuk a cukor felével, és félretesszük, míg kiolvad.

2. Egy lehetőleg teflon bevonatú lábos fölött levésszűrőn kanállal áttörjük a málnát (lásd a képen), a magokat kidobjuk.

3. A málnapürére hintjük a zselatin felét, és 5 percig állni hagyjuk, amíg kissé megpuhul.

4. Közepes hőfokon, gyakran kevergetve addig főzzük a málnás keveréket, míg a zselatin teljesen feloldódik.

5. Tálba öntjük, hagyjuk kihűlni, és lefedve hűtőszekrénybe tesszük kb. 90 percre, időnként megkeverjük. Akkor jó, ha tányérra cseppentve nem fut szét.

6. Ezalatt egy másik teflonlábosban alaposan összekeverjük a tojást, a tejet és a megmaradt cukrot. Rászórjuk a megmaradt zselatint, és 5 percig állni hagyjuk, amíg kissé megpuhul.

7. A keveréket lassú tűzön, gyakran kevergetve addig főzzük, amíg a zselatin tökéletesen feloldódik, a keverék pedig elég sűrű ahhoz, hogy bevonja a fakanalat (10 perc). Forralni nem szabad, mert csomós lesz.

8. Tálba öntjük, és lefedve hűtőszekrénybe tesszük kb. 90 percre, időnként megkeverjük.

9. Körülbelül 10 perccel azelőtt, hogy a zselatinos krém már jó, a maradék cukorral kemény habbá verjük a tejszínt.

10. A felvert tejszín egyik felét műanyaglapáttal vagy kézi habverővel óvatosan a málnás, a másikat a tojásos keverékhez vegyítjük.

11. Egy üvegtálba rétegezzük a hozzávalókat: az összetört kekszek felét szórjuk az aljára, ezután következik a tejszínes tojáskrém, majd újra egy réteg keksz, végül a málnahab. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább 3 órára.

Tálaláskor a málnahabot egész málnaszemekkel és mentalevéllel díszítjük.

Réteges málnahab
A réteges málnahab színei csak átlátszó tálban érvényesülnek.
Előző nap elkészíthető, hűtőszekrényben tároljuk.
Réteges málnahab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Réteges málnahab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
google+