Csokoládéhab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc tapasztalatot kíván drága
Csokoládéhab
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 ¾ dl tejszín
másfél evőkanál zselatin
6 ¾ dl tej
igény szerint tejszínhab
igény szerint apróra vágott pisztácia

Elkészítés:

1. Egy nagy, lehetőleg teflonbevonatú lábosban alaposan összekeverjük a tojássárgákat a tejjel és a cukorral.

Egyenletesen a keverékre szórjuk a zselatint, majd 5 percig állni hagyjuk, hogy kissé megpuhuljon. Ekkor a masszába vegyítjük az apróra vágott csokoládét.

2. Lassú tűzön, gyakran kevergetve körülbelül 15 percig főzzük, amíg a zselatin és a csokoládé tökéletesen fel nem olvad, és a keverék elég sűrű ahhoz, hogy bevonja a fakanalat (forralni nem szabad, mert csomós lesz).

3. A keveréket tálba öntjük, és lefedve hűtőszekrénybe tesszük kb. 90 percre, időnként megkeverjük. Akkor jó, ha tányérra cseppentre már nem fut szét.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, és műanyaglapáttal vagy kézi habverővel óvatosan a csokoládés keverékhez adjuk.

5. A habot 8-10 kehelybe, vagy egy nagy üvegtálba tesszük, lefedjük, és 4 órán keresztül hűtőszekrényben tartjuk, hogy teljesen megszilárduljon.

6. Tálalás előtt tejszínhabbal és finomra vágott pisztáciával díszítjük. Ehhez közepes méretű csillagcsövön át nyomjuk a tejszínhabot kagyló alakban a csokoládéhab szélére (1. kép), illetve vágódeszkán, éles késsel finomra vágjuk a megtisztított pisztáciát, s a tejszínhabra és a csokoládékrémre szórjuk (2. kép).

Csokoládéhab Csokoládéhab
Az apróra vágott pisztácia és a tejszínhab nemcsak ízesíti, látványosabbá is teszi ezt a csábos, dús csokoládéhabot.
Előző nap elkészíthetjük, s a tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Csokoládéhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1742 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Csokoládéhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
recept beküldése