Vaníliafagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vaníliafagylalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
10 dkg porcukor
1 és ¼ dl habtejszín

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A tejet a középen hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd a vaníliát kidobjuk belőle. A tejet apránként a cukros tojássárgájába dolgozzuk. Gőzön addig verjük, amíg annyira be nem sűrűsödött, hogy a kanálra tapad, de vigyázzunk, nehogy felforrjon, mert akkor összekaphat.

2. A krémet egy másik tálba átszűrjük, és jégkockával teli edénybe állítva, időnként megkeverve kihűtjük, majd a tejszínt belekeverjük. A fagylaltgépbe öntve 10-20 percig keverjük, majd krómacél edénybe töltve legalább 3-4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.

3. Ha nincs fagylaltgépünk, a krémet egy literes edénybe öntve 3 óráig fagyasztjuk, majd nagy edénybe áttöltve elektromos haberővel 1-2 perc alatt habosra, könnyűre verjük. A fagyasztó edénybe visszakanalazva ismét 3 órára a mélyhűtőbe tesszük. Ekkor ismét habosra verjük, úgy töltjük a fagyasztó edénybe, és legalább egy éjszakán át a mélyhűtőben tartjuk.

A készen vett vaníliafagylalt meg sem közelíti azt, amit otthon készítünk. Különösen, ha vaníliarúddal ízesítjük, ilyenkor a fagylaltban apró fekete pontocskákat is látunk, ami a vaníliarúd maradványa.
Ezt a fagylaltot kedvünk szerint ízesíthetjük. Így például fagyasztás előtt egy kevés vízben feloldott neszkávét keverhetünk bele, illetve 5-10 dkg összetördelt, felolvasztott csokoládéval is összekeverhetjük. Hasonlóan keserűmandula-eszenciát is adhatunk hozzá, vagy összetört kekszmorzsával is megváltoztathatjuk az ízét.
Vaníliafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1793 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Vaníliafagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
szólj hozzá, értékelj