Pitypangsaláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pitypangsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg pitypang
2 db lilahagyma
kevés zsázsa
A díszítéshez:
1 csomó citromfű
Az öntethez:
1 csipet kristálycukor
3 evőkanál olaj
2 evőkanál zöldfűszeres mustár
2 evőkanál ecet
4 evőkanál friss krémsajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint
kevés citromlé

Elkészítés:

1. A salátaféléket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük és szétszedjük.

2. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük, a zsázsát nagyjából felaprítjuk. A hozzávalókat tálban óvatosan elvegyítjük.

3. Ráöntjük a mustárból, ecetből, krémsajtból és olajból kikevert mártást, melyet sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítettünk. Citromfűvel díszítve tálaljuk.

Aki értéktelen gyomnak tartva irgalmatlanul kiírtja kertjéből a pitypangot, azaz gyermekláncfüvet, az egy különlegesség élvezetétől fosztja meg magát. Ugyanis akárcsak számos más "gyom", ez is ehető, és elsősorban a fiatal levelek alkalmasak a saláta készítésére. A kesernyés íztől könnyen megszabadítható a növény: rövid időre vízbe kell tenni.
Pitypangsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1749 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Pitypangsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
cikkek