Meleg csokoládéfánk

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 85 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Meleg csokoládéfánk
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg porcukor
15 dkg vaj
6 db tojás
3 evőkanál kakaó
A diszítéshez:
2 dkg porcukor
2 dkg kakaó

Elkészítés:

1. A sütőt 170 °C-ra (gáz 3. fokozat) bemelegítjük. Hat 7-8 cm átmérőjű kis kerek fémformát sütőpapírral kibélelünk, és tepsire egymás mellé ültetjük.

2. Sütőpapírból hat 30 x 11 cm-es csíkot szabunk, és 1 cm-es közökben 1 cm mélyen átlósan bevagdossuk. A kis formák oldalát úgy béleljük ki vele, hogy a szélüknél magasabb legyen. Alaposan belenyomkodjuk, hogy a formákhoz tapadjanak.

3. A csokoládét darabokra törjük, és gőzfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk. A vajat és a kakaót belekeverjük, simára verjük.

4. A tojások fehérjét a cukor felével habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral 5 perc alatt fehéredésig keverjük, majd a tojáshabot és a csokoládét beleforgatjuk.

5. A tésztamassza felét a kibélelt formákba töltjük, tepsire egymás mellé ültetjük, és 15 percig a sütőben sütjük. Utána a sütőből kivéve langyosra hűtjük (a tészta ekkor összeesik), majd a maradék nyers tésztát rásimítva, letakarva még 15-20 percre a sütőbe visszatesszük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.

6. A kis fánkokat a formából óvatosan kivesszük, a papírt lebontjuk róla, és tányérra ültetjük. Kakaó és porcukor keverékével megszórva azonnal tálaljuk.

A sok csokoládétól különösen zamatos, mégis olyan könnyű, mint egy felfújt ez a papírgallérban sütött kis sütemény. Kakaós porcukorral meghintve nemcsak finom, de nagyon mutatós is.
A tésztamasszát habzsákkal könnyűszerrel a formába tölthetjük.
Meleg csokoládéfánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1498 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
Meleg csokoládéfánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek Desszertek
(Vince Kiadó, 2008)

A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befejezésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az... bővebben...
van itthon