Serpenyős sertésszűz

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Serpenyős sertésszűz
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 2-3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sertésszűz
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
Körethez:
igény szerint rizs
Panírozáshoz:
1 evőkanál finomliszt
2 teáskanál rozmaring
igény szerint
Pároláshoz:
Sütéshez:
3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre a sertésszüzet. Tegyük a lisztet és a szárított rozmaringot műanyag zacskóba, sózzuk, borsozzuk, és rakjuk bele a kis hússzeleteket is. Rázogassuk, hogy a liszt egyenletesen bevonja a húst, és süssük 3-4 perc alatt aranybarnára mindkét oldalát, s közben egyszer fordítsuk meg. Vegyük ki a serpenyőből.

2. A serpenyőben hevítsük fel a maradék olajat, és kb. 2 perc alatt pirítsuk puhára a felszeletelt apró fejű gombát. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és tegyük vissza a húst is a zacskóban maradt liszttel együtt.

3. A levest állandó kevergetés közben fokozatosan adjuk hozzá, és forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 5 percig, vagy addig, amíg a hús is készre puhul. Rizzsel vagy burgonyapürével és párolt zöldséggel tálaljuk.

Pikánsabb lesz a hús mártása, ha a zöldségleves felét vörös- vagy fehérborral helyettesítjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Serpenyős sertésszűz
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5348 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
Serpenyős sertésszűz
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
101 egyszerű vacsora
101 egyszerű vacsora
(Alexandra Kiadó, 2006)

Manapság mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. Ez a színes képekkel teli szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis... bővebben...
van itthon